Archief van
Zijdelings

Ephraim Productions is gespecialiseerd in zakelijke dienstverlening in de culturele sector. Wij zijn betrokken meedenkers, enthousiaste netwerkers en professionele ondersteuners. Mét een hart voor kunst in zijn breedste vorm. Jouw droom is belangrijk en wij helpen graag deze te realiseren. Jij focust je op het artistieke concept; wij doen waar wij goed in zijn: ‘de rest’. Van boekhouding en subsidieaanvragen tot visieontwikkeling. Wij werken met professionals die beschikken over jarenlange ervaring en expertise, een breed interessant netwerk én kennis van de in’s & out’s van de culturele sector.

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Vanuit hartje Den Haag werken we samen met verschillende culturele instellingen. Van theater tot cultureel erfgoed. Van een creatief idee tot groeiende professionele organisaties. Door onze brede ervaring, begrijpen wij goed dat een dansgezelschap iets anders nodig heeft dan een muziekensemble. En dat elke organisatiecultuur een unieke samenkomst is van mensen, waarden en rituelen, die gekoesterd moet worden.

Wij geloven in korte lijnen, enthousiaste mensen en professionaliteit. Daarom bestaat Ephraim Productions uit een klein team, dat samenwerkt met gespecialiseerde professionals. Samen zetten wij ons in voor de zakelijke ondersteuning van jóuw creatieve droom.

Een persoonlijke klik vinden wij belangrijk. Dus laten wij ons eerst even voorstellen:

 

 

Onno Ephraim

Oprichter en eigenaar van Ephraim Productions sinds 2002

Zakelijk leider en consultant voor kleine en middelgrote culturele instellingen. “Ik adviseer en ondersteun bij het professionaliseren en efficiënter maken van deze organisaties. Dat doe ik met groot enthousiasme!”

Dit is Onno:
Verbinder, gedegen, betrokken, deskundig en een tikkeltje eigenwijs

“Ik vind het fantastisch om van niets ‘iets’ te maken. Iets dat bijdraagt aan een levendige samenleving, het publiek bij de lurven grijpt en doet verwonderen. Zelf ben ik altijd op zoek naar een ‘change of view’ door nieuwe inzichten, belevenissen of kennis.”

Kunst en cultuur:
“Van groot belang in de samenleving! Het werkt spiegelend, soms confronterend, ontroerend, vaak geruststellend en vermakelijk, en altijd verrijkend. Het mooiste van mijn werk is dat ik help de artistieke, inhoudelijke dromen van anderen waar te maken.”

Geheimen onthuld:
“Ingewikkeld gesprek voorbereiden? Dan ga ik eerst 10 minuten achter de vleugel zitten en probeer iets van Chopin te bakken. Of ik stap onder de douche: de perfecte plek om in korte tijd zowel te ontspannen als mijn gedachten te ordenen.”

 

 

Giulia Casarola

Zakelijk assistent bij Ephraim Productions sinds 2022

Hulp nodig bij je boekhoudsysteem, het aanvragen én beheren van financiering, of andere geldzaken? Giulia ondersteunt stichtingen en culturele projecten op zakelijk en administratief gebied. “Ik vind het een voorrecht om op deze manier aan de groei van organisaties, mensen en projecten bij te kunnen dragen.”

Dit is Giulia:
Open, doelgericht, georganiseerd en zoals ze in het Italiaans zouden zeggen: een echte tosta! Opgeven is niet aan haar besteed.

“Orde in de chaos vinden, daar ligt mijn kracht. Als iets supercomplex is, zal ik altijd proberen om het weer simpel en overzichtelijk te maken. En dat is best handig als het gaat om financiën en administratie!” 

Kunst en cultuur:
“Is het weefsel dat mensen bij elkaar houdt. Een veilige plek om in het hier en nu te leven, vrij van beperkingen. Waar nieuwe verhalen worden geboren, en verbeelding en transformatie worden geprikkeld. Immers: je moet eerst een nieuwe toekomst voor je kunnen zien, voordat je deze daadwerkelijk kan creëren.”

Geheimen onthuld:
“Ik programmeer om orde in mijn hoofd te scheppen. Mijn manier van mediteren! Een ander grappig feit is dat, als ik boos ben (wat gelukkig niet vaak gebeurt), alleen nog maar Italiaanse woorden uit mijn mond komen.”

Wat doen wij?

Wat doen wij?

Kunst en cultuur helpt om de wereld om je heen te begrijpen. Kunst vertelt verhalen die je spiegelen, verrassen, verwonderen. Toch kan het alleen gecreëerd worden wanneer de randvoorwaarden hiervoor op orde zijn.

  • Een passende visie voor je initiatief formuleren
  • Een stichting of andere bedrijfsvorm opzetten en onderhouden
  • Financiële verantwoording afleggen aan je bestuur, de belastingdienst en financiers
  • Steun van de gemeente of andere instellingen krijgen
  • Subsidieaanvragen in een juist en volledig format presenteren
  • Administratie efficiënt inrichten en op orde hebben
  • Je initiatief op het netvlies hebben staan van je doelgroep en partners


Behoorlijk veel en tijdrovend, niet? Geen zorgen, dat is precíes waar wij graag een steentje aan bijdragen. Wij zetten onze expertise, netwerk en ervaring in waar dit nodig is, zodat jíj je creatieve droom kan realiseren. Zo creëren we samen een yin-yang tussen de zakelijke en artistieke kant, die jouw initiatief ten goede komt.

Wij zijn all-rounders die samenwerken met specialisten, zodat we precies dáár kunnen ondersteunen waar jij behoefte aan hebt. Dit betekent dat onze dienstverlening en aanpak per organisatie zullen verschillen. Eén ding staat voorop: de professionaliteit en betrokkenheid waarmee wij te werk gaan. Wij zorgen ervoor dat onze inzet de belangen van jouw organisatie vertegenwoordigen. Op een efficiënte en persoonlijke manier.  

Ben je benieuwd wat wij voor jóu kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

 

Contact

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jóu kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

Ephraim Productions
Columbusstraat 101
2561 AC Den Haag
info@ephraim.nl