Archief van
Zijdelings

Ephraim Productions is gespecialiseerd in zakelijke dienstverlening in de culturele sector. Wij zijn betrokken meedenkers, enthousiaste netwerkers en professionele ondersteuners. Mét een hart voor kunst in zijn breedste vorm. Jouw droom is belangrijk en wij helpen graag deze te realiseren. Jij focust je op het artistieke concept; wij doen waar wij goed in zijn: ‘de rest’. Van boekhouding en subsidieaanvragen tot visieontwikkeling. Wij werken met professionals die beschikken over jarenlange ervaring en expertise, een breed interessant netwerk én kennis van de in’s & out’s van de culturele sector.

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Vanuit hartje Den Haag werken we samen met verschillende culturele instellingen. Van theater tot cultureel erfgoed. Van een creatief idee tot groeiende professionele organisaties. Door onze brede ervaring, begrijpen wij goed dat een dansgezelschap iets anders nodig heeft dan een muziekensemble. En dat elke organisatiecultuur een unieke samenkomst is van mensen, waarden en rituelen, die gekoesterd moet worden.

Wij geloven in korte lijnen, enthousiaste mensen en professionaliteit. Daarom bestaat Ephraim Productions uit een klein team, dat samenwerkt met gespecialiseerde professionals. Samen zetten wij ons in voor de zakelijke ondersteuning van jóuw creatieve droom.

Een persoonlijke klik vinden wij belangrijk. Dus laten wij ons eerst even voorstellen:

 

Onno Ephraim

Oprichter en eigenaar van Ephraim Productions sinds 2002

Zakelijk leider en consultant voor kleine en middelgrote culturele instellingen. “Ik adviseer en ondersteun bij het professionaliseren en efficiënter maken van deze organisaties. Dat doe ik met groot enthousiasme!”

Dit is Onno:
Verbinder, gedegen, betrokken, deskundig en een tikkeltje eigenwijs

“Ik vind het fantastisch om van niets ‘iets’ te maken. Iets dat bijdraagt aan een levendige samenleving, het publiek bij de lurven grijpt en doet verwonderen. Zelf ben ik altijd op zoek naar een ‘change of view’ door nieuwe inzichten, belevenissen of kennis.”

Kunst en cultuur:
“Van groot belang in de samenleving! Het werkt spiegelend, soms confronterend, ontroerend, vaak geruststellend en vermakelijk, en altijd verrijkend. Het mooiste van mijn werk is dat ik help de artistieke, inhoudelijke dromen van anderen waar te maken.”

Geheimen onthuld:
“Ingewikkeld gesprek voorbereiden? Dan ga ik eerst 10 minuten achter de vleugel zitten en probeer iets van Chopin te bakken. Of ik stap onder de douche: de perfecte plek om in korte tijd zowel te ontspannen als mijn gedachten te ordenen.”

 

Lisa van Winden

Medewerker financiën en fondsenwerving bij Ephraim Productions sinds 2015

Specialist in fondsenwerving, boekhouding en algemene financiële zaken. “Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van projectplannen of de jaarrekening. Hiervoor heb ik persoonlijk contact met acteurs en musici.” 

Dit is Lisa:
Vriendelijk, geduldig, enthousiast en nauwkeurig

“Ik vind gelukkig werkzaamheden leuk waar veel mensen tegenop zien. Ik ben nogal precies, dus mijn klanten kunnen erop vertrouwen dat ik mijn werk goed, netjes en op tijd uitvoer. Vervolgens werken we samen toe naar een bijzonder project, wat zorgt voor een teamgevoel en gezamenlijke drive om alles tot een mooi eindresultaat te brengen.”

Kunst en cultuur:
“Zo belangrijk! Ze verrijken je leven, versterken een samenleving en openen je blik. Het feit dat ik in mijn werk een bijdrage kan leveren aan deze sector, vind ik daarom erg bijzonder.”

Geheimen onthuld:
“Tijdens mijn studie Algemene Cultuurwetenschappen vond ik het financiële gedeelte minder interessant. Heel erg verrassend dus, dat ik dit deel van mijn werk nu juíst zo leuk vind! O, en nog een leuke: ik heb ooit de prijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol gewonnen op een studententheaterfestival!”

Ismay Rentenaar

Medewerker productie en financiën bij Ephraim Productions sinds 2020

Specialist in productie en financiële zaken en een échte organisator. “Zo kan ik voor een project de totale programmering uitvoeren, het proces en de kwaliteit ervan bewaken, facturen inboeken en vrijwilligers aansturen”. 

Dit is Ismay:
Assertief, leergierig, communicatief en probleemoplossend. financiën

“Chaos achter de schermen? Geen probleem! Ik zoek graag naar creatieve oplossingen om een project in goede banen te leiden en kom graag – samen met de klant – tot een eindresultaat, waarmee we allebei meer dan tevreden zijn. Ieder project is uniek en vraagt om een specifieke werkwijze. Gelukkig verdiep ik mij graag in iets nieuws en deins ik niet terug voor onbekende situaties.”

Kunst en cultuur:
“Is een manier om emoties en ideeën te uiten die niet met ratio of in spreektaal te vangen zijn. Het geeft ons de mogelijkheid zelf vorm te geven aan de manier waarop we in de wereld staan en onze relaties met anderen. Het vormt je identiteit!”

Geheimen onthuld:
“Een dag in de week ben ik juf op een basisschool. Dan houd ik mij niet bezig met facturen en productieplanningen, maar met de tafels en spellingsregels. Oh, en stiekem ben ik best handig. Laat mij maar aan de slag gaan met de boormachine en kapotte lampen!

Wat doen wij?

Wat doen wij?

Kunst en cultuur helpt om de wereld om je heen te begrijpen. Kunst vertelt verhalen die je spiegelen, verrassen, verwonderen. Toch kan het alleen gecreëerd worden wanneer de randvoorwaarden hiervoor op orde zijn.

  • Een passende visie voor je initiatief formuleren
  • Een stichting of andere bedrijfsvorm opzetten en onderhouden
  • Financiële verantwoording afleggen aan je bestuur, de belastingdienst en financiers
  • Steun van de gemeente of andere instellingen krijgen
  • Subsidieaanvragen in een juist en volledig format presenteren
  • Administratie efficiënt inrichten en op orde hebben
  • Je initiatief op het netvlies hebben staan van je doelgroep en partners


Behoorlijk veel en tijdrovend, niet? Geen zorgen, dat is precíes waar wij graag een steentje aan bijdragen. Wij zetten onze expertise, netwerk en ervaring in waar dit nodig is, zodat jíj je creatieve droom kan realiseren. Zo creëren we samen een yin-yang tussen de zakelijke en artistieke kant, die jouw initiatief ten goede komt.

Wij zijn all-rounders die samenwerken met specialisten, zodat we precies dáár kunnen ondersteunen waar jij behoefte aan hebt. Dit betekent dat onze dienstverlening en aanpak per organisatie zullen verschillen. Eén ding staat voorop: de professionaliteit en betrokkenheid waarmee wij te werk gaan. Wij zorgen ervoor dat onze inzet de belangen van jouw organisatie vertegenwoordigen. Op een efficiënte en persoonlijke manier.  

Ben je benieuwd wat wij voor jóu kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

 

Contact

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jóu kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

[wpforms id=”133″]

Ephraim Productions
Columbusstraat 101
2561 AC Den Haag